חיסון משושה

חיסון משושה לכלבים – חיסון כנגד המחלות הנפוצות
כאשר אנחנו מקבלים לידינו גור כלבים, הדבר האחרון שאנחנו חושבים עליו הוא מחלות. אנו מתרגשים וחושבים בעיקר על הדברים המשמחים שהגור מביא איתו למשפחה. כדאי לשים לב ולחסן את הגור כראוי, כדי להגן עליו ממחלות מידבקות קשות, שאותן ניתן למנוע.

חיסון משושה – מה הוא כולל, וכל כמה זמן?
חיסון משושה כולל הגנה מפני 6 מחלות נפוצות לכלבים, ואותו נותנים בפעם הראשונה כשהגור בן 6 שבועות – הזמן שבו הוא נעשה יותר רגיש ופגיע למחלות. חיסון משושה ניתן 3-4 פעמים, בהפרשים של 3-4 שבועות ביניהם (לפי המלצת הווטרינר/ית שלך). במהלך פרק זמן זה יש להמנע ממפגש של הגור עם הפרשות של כלבים אחרים, דהיינו – אי-יציאה מהבית לטיולים עד תום ביצוע חיסוני המשושה. אפשר להפגיש את הגור עם כלבים אחרים שידוע בוודאות שהם מחוסנים ומטופלים כראוי ושלא סבלו מכלבלבת בעבר.

בהמשך חייו של הגור הוא יקבל חיסון משושה פעם בשנה.

חיסון משושה מציל חיים
כל גור כלבים צריך לקבל לפחות שלושה חיסוני משושה

נגד אילו מחלות החיסון המשושה מגן?
1) פרוו PARVO
דלקת מעיים ודלקת קיבה דמית -מחלה קשה מאוד, גור שנדבק בעל סיכויי תמותה גבוהים ללא טיפול הולם. עבור גזעי כלבים שרגישים למחלה רצוי לתת את החיסון 4 פעמים ולא 3: למשל: רוטויילר, דוברמן.

2) כלבלבת DISTEMPER
מחלה נגיפית שפוגעת במספר מערכות בו-זמנית: מערכת העיכול, מערכת הנשימה ומערכת העצבים. הדרך העיקרית לטיפול במחלה הוא דרך פעולה מונעת – מרגע שפרצה המחלה אין טיפול ספציפי נגד הוירוס, אלא בעיקר טיפול תומך. גיל הגור ומצבו הגופני ומידת החיסוניות שלו הם גורמים חשובים שמשפיעי על סיכויי ההשרדות.

3) דלקת כבד נגיפית ICH
כיום המחלה נדירה, בעיקר הודות לביצוע חיסונים בקרב רוב הכלבים. הנגיף תוקף בעיקר את הכבד.

4,5) מחלת העכברת LEPTOSPIROSIS
מחלה שמתפשטת ומתפתחת בכליות ובכבד וגורמת לחום, הקאות, תאבון מוחלש ועוד מגוון סימפטומים. המחלה מדבקת גם לבני אדם(זואונוטית). החיסון כולל 2 זני חיידקים להגנה מירבית כנגד המחלה.

6) פארא-אינפלואנזה PARAINFLUENZA
מחלה דמויית שפעת. נגרמת ע"י וירוס שתוקף את דרכי הנשימה.

חיסון משושה הוא שילוב חשוב של חיסונים כנגד המחלות הנפוצות ביותר אצל כלבים, ומאפשר לנו להגן על הכלב שלך מפני המחלות הנפוצות והמסוכנות יותר הקיימות כיום.
באמצעות חיסון משושה אנחנו יכולים להבטיח הגנה מרבית עבור הכלב שלנו וכך לאפשר לו לחיות חיים בריאים ומאושרים, ולנו להסיר דאגה אחת מליבנו.

בכל שאלה נוספת – מומלץ לפנות אל הווטרינר/ית שלכם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *